Historien om

Claus Erik Bolby blev født i Sandvig på Bornholm i 1944 og var fra barns ben den opfindsomme type, der senere blev uddannet flytekniker. Som voksen var han iværksætter og både fremadsynet, flittig og finurlig. Op gennem 60’erne og 70’erne designede og producerede han i eget navn lamper, der fandt vej både til danskernes hjem og til mennesker på den anden side af kloden. Én af lamperne døbte han ”Symfoni”.

Billede Claus cutpaper Bolby-min

”Cebo Industri”, som var navnet på Claus Bolbys virksomhed, havde hjemsted i Silkeborg. Til at begynde med fra hjemadressen og senere fra egen fabrik i byen, da opfindsomheden tog fart med lysstofrør og lamper i mange afskygninger. Claus’ bidrag til lysindustrien i 60’erne var revolutionerende. Både hans designs og funktionelle løsninger blev anerkendt. Selvom hans design i dag fortsat er attraktive er Claus som person ikke en forkundskab hos mange.

Den nye generation

Jonas og patrick

Vi har stærke minder fra en barndom præget af vores morfar, som fuld af godt humør slog streger, bankede, borede og altid havde mindst én ny idé på tegnebrættet. Nogle ideer gik i vasken. Andre lykkedes. Imens alt dét stod på, voksede vi op og så til, imens Claus omsatte tanker og ildhu til handling og værdi.

Entusiasme har det med at smitte, og gennem flere år har vi -været tændte på tanken om at vække vores morfars lampe ”Symfoni” til live igen. Det kan lyde let, men vi kan afsløre, at der er lang vej fra at betragte den originale version, hængende ned fra loftet i fuld figur til endelig at stå med det færdige produkt mellem hænderne.

Indkøbskurv